18ο Πανελλήνιο Συνέδριο
Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου

Χαιρετισμός


Αγαπητοί Φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και του ΔΣ της ΕΟΜΙΦΝΕ να συμμετέχετε στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου που θα γίνει μεταξύ 30 Μαΐου και 2 Ιουνίου στο Πόρτο Χέλι στην Αργολίδα.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια εξαιρετική συγκυρία για τα ΙΦΝΕ με πολλές νέες φαρμακευτικές και χειρουργικές θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς μας να έχουν μπει ή να πρόκειται να μπουν άμεσα στη καθημερινη κλινική πρακτική. Για το λόγο αυτό, το έμβλημα του φετινού Συνεδρίου είναι «Για ενα καλύτερο σήμερα των ασθενών μας».

Αντίστοιχα, το κύριο μέρος του Επιστημονικού Προγράμματος αποτελείται απο 5 Κλινικά Τραπέζια με 25 ξεχωριστές παρουσιάσεις όπου έμπειροι ομιλητές θα θέτουν και θα απαντούν σε καθημερινά κλινικά ερωτήματα που απασχολούν όλους μας.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν δύο εξειδικευμένες Κλινικές Εκδηλώσεις:

Ένα Χειρουργικό Σεμινάριο το οποίο θα περιλάβει αντιπροσωπευτικές παρουσιάσεις και εκτεταμένη συζήτηση για την εξέλιξη της χειρουργικής προσέγγισης των ΙΦΝΕ.
Ένα Ειδικό Κλινικό Φροντιστήριο με επίκεντρο την ενσωμάτωση ενδοσκοπικών και απεικονιστικών μεθόδων στη διάγνωση, ταξινόμηση και παρακολούθηση των ασθενών με νόσο Crohn ή Ελκώδη Κολίτιδα.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν σκοπό και ελπίζουμε να βοηθήσουν στην καλύτερη και ομοιόμορφη φροντίδα του ασθενών μας. Στη σύγχρονη Ιατρική, η κλινική πρακτική είναι άρρηκτα δεμένη με την Έρευνα. Για το λόγο αυτό παράλληλα με τις κλινικές συνεδρίες θα υπάρξουν και αρκετές προσκεκλημένες ομιλίες. Η θεματολογία είναι σχετική με τις εξελίξεις στην κατανόηση των παθογενετικών παραμέτρων των ΙΦΝΕ, όπως ο ρόλος του περιβάλλοντος και η σημασία της ίνωσης καθώς και καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Καινοτομία του Φετινού Συνεδρίου αποτελεί η Συνεδρία αποκλειστικά με διακεκριμένους ξένους ομιλητές που θα μας μεταφέρουν την εμπειρία και τη γνώση τους αναφορικά με σύγχρονες εξελίξεις σε διάφορα σημαντικά ζητήματα των ΙΦΝΕ. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις από Ελληνικά Κέντρα, καθώς και ενημέρωση από την Εταιρεία μας για τη χρηματοδότηση ερευνητικών προσπαθειών από τον Ελληνικό Χώρο.

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι και το φετινό Συνέδριο, όπως και τα προηγούμενα, θα είναι μια σημαντική στιγμή για τα Ελληνικά ΙΦΝΕ και μια σημαντική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, με τη δική σας ενεργό συμμετοχή και με με διεξοδική συζήτηση για επίκαιρα θέματα των ΙΦΝΕ. Ιδιαίτερα υπερήφανοι είμαστε καθώς πολλοι νέοι συνάδελφοι με αποδεδειγμένο ενδιαφέρον για τα ΙΦΝΕ θα έχουν τη ευκαιρία να ανέβουν στο βήμα του ομιλητή και να συμμετέχουν ενεργά στις επιστημονικές δραστηριότητες.

Σας προσκαλούμε λοιπόν, να συμμετέχετε και να συμβάλλετε στην προσπάθεια της ΕΟΜΙΦΝΕ για διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση των μελών της αλλά και της Γαστρεντερολογικής κοινότητας γενικότερα, σε θέματα των ΙΦΝΕ, με κεντρικό στόχο τη συνεχή βελτίωση της παροχής φροντίδας στους ασθενείς μας.

Με τιμή
Γεώργιος Μπάμιας
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

X

LIVE 2020
X

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΦΗ IFNE2019:
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ “IFNE2019”

Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα με όνομα “IFNE2019” και να αξιολογήσουν τις ομιλίες.

Χρησιμοποιήστε το ηλεκτρονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου “IFNE2019” από όλες τις φορητές συσκευές (IOS, Android, Windows), αναζητήστε τους ομιλητές και τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και επιλέξτε “Evaluation” για να αξιολογήσετε και να σχολιάσετε τα sessions και τις ομιλίες του Συνεδρίου.

Οι Βεβαιώσεις Παρακολούθησης (με μοριοδότηση) θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους συμμετέχοντες αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή με το πέρας του Συνεδρίου ΜΟΝΟ κατόπιν συμπλήρωσης του Ηλεκτρονικού Ερωτηματολογίου Αξιολόγησης.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΔΩ
(Διαθέσιμο μετά το τέλος του Συνεδρίου)

Παρακολουθήστε σε δεύτερο χρόνο τις ομιλίες από το 18o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2019 στο Πόρτο Χέλι.

WEBCASTING