67o Πανελλήνιο Συνέδριο
Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας

Πώς να φτάσετε στα Ιωάννινα


Τα Ιωάννινα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, μια διοικητική περιοχή στη βορειοδυτική Ελλάδα. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη δυτική όχθη της λίμνης Παμβώτιδας. Η πρόσβαση είναι δυνατή από τη Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας Οδού και από την Αθήνα μέσω Πάτρας, ακολουθώντας την υπέροχη διαδρομή πάνω από τη γέφυρα Ρίου Αντίρριου (περίπου 5 ώρες).

Με αυτοκίνητο


Θεσσαλονίκη
Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι τα Ιωάννινα απέχει περίπου 2 ώρες και 30' (250 km) οδικώς από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, μέσω της νέας Εγνατίας Οδού (ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα ο οποίος ολοκληρώθηκε το 2009). Το ταξίδι είναι πολύ άνετο χάρη σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο και την ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρων, καθώς διασχίζει τις ορεινές ελληνικές περιφέρειες της Ηπείρου και της Μακεδονίας και τις οροσειρές της Πίνδου και του Βερμίου που περιβάλλονται από πλούσια φυσική ομορφιά.
* Σε περίπτωση που επιλέξετε να φτάσετε στα Ιωάννινα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μετακινηθείτε με το λεωφορείο που θα διατεθεί από το Συνέδριο, το Υπεραστικό Κτελ ή ένα ιδιωτικό ταξί (παρακαλούμε ενημερωθείτε κάτω από τις αντίστοιχες ενότητες που ακολουθούν).

Αθήνα
Η πόλη των Ιωαννίνων απέχει περίπου 6 ώρες (420 χιλιόμετρα) οδικώς από το αεροδρόμιο της Αθήνας μέσω Κορίνθου, ακολουθώντας την υπέροχη διαδρομή πάνω από τη γέφυρα Ρίου Αντίρριου και την Εθνική Οδό. Η πρόσβαση είναι εύκολη και η πανέμορφη ελληνική ύπαιθρος με τις γραφικές κοιλάδες θα σας προσφέρουν μια ευχάριστη εκδρομή.


Με ταξί


Για τους συμμετέχοντες που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν στα Ιωάννινα με ταξί από τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, το Οργανωτικό-Συντονιστικό Γραφείο μπορεί να οργανώσει τη μεταφορά από το αεροδρόμιο κατά την άφιξη της πτήσης τους.

Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα: ΚΟΣΤΟΣ 300,00€/TAΞI (κατά προσέγγιση)
Αθήνα – Ιωάννινα: ΚΟΣΤΟΣ 500,00€/TAΞXI (κατά προσέγγιση)


Με λεωφορείο

Για τους συμμετέχοντες που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν προς Ιωάννινα με λεωφορείο, υπάρχουν συχνά δρομολόγια από πολλά σημεία αναχώρησης.


- Υπάρχουν περίπου 7-8 δρομολόγια καθημερινά από Αθήνα προς Ιωάννινα και αντίστροφα.
- Υπάρχουν επίσης περίπου 6 δρομολόγια καθημερινά από Θεσσαλονίκη προς Ιωάννινα και αντίστροφα.
- Τέλος, καθημερινά δρομολόγια διεξάγονται δρομολόγια από και προς την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα, το Βόλο, το Αγρίνιο, την Άρτα, την Πρέβεζα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να φθάσετε στα Ιωάννινα με λεωφορείο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον αντίστοιχο σταθμό των λεωφορείων για περισσότερες πληροφορίες.

ΣTO ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ.

Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Ιωάννινων:
Δ/νση: Λεωφ. Γεωργίου Παπανδρέου 45, 454 44, Ιωάννινα

Τηλ.: (+30) 26510 25014 / 26510 27442 / 26510 26211 / 26510 26211


Web: http://www.ktelioannina.gr/
Χάρτης

Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Αθηνών (για τα Ιωάννινα):
Τηλ.: +30 210 5129363

Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Θεσσαλονίκης (για τα Ιωάννινα):
Τηλ.: +30 2310 595442
Web: http://www.ktelmacedonia.gr

Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Ηγουμενίτσας (για τα Ιωάννινα):
Τηλ.: +30 2651 0 27442
Web: http://www.ktel-thesprotias.gr/

Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Πάτρας (για τα Ιωάννινα):
Τηλ.: +30 2610 623 888
Web: http://www.ktelachaias.gr/


Μετακίνηση με Λεωφορείο που θα διαθέσει το Συνέδριο (μόνο από το Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»)


Παρακαλούμε όπως σημειώσατε ότι για τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες και για τις ανάγκες του Συνεδρίου θα διοργανωθεί μεταφορά με λεωφορείο από το Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης "Μακεδονία" προς τα Ιωάννινα και αντίστροφα.

Χρονοδιάγραμμα για μεταφορά Group:

Δείτε παρακάτω την υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Οργανωτικό-Συντονιστικό Γραφείο με e-mail στη διεύθυνση: info@eebmb2016.gr
Παρακαλείστε να στείλετε e-mail για κρατήσεις το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2016. Η μετακίνηση θα οργανωθεί και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, εκτός αν δημιουργηθεί group με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων 5 άτομων.


Μετακίνηση με Λεωφορείο που θα διαθέσει το Συνέδριο από και προς τα Ιωάννινα


Από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης προς τα Ιωάννινα και αντίστροφα
(250 χλμ/2 ώρες και 30 λεπτά)

Ημερομηνία Ώρα
Παρασκευή, 25/11/2016 (θα ανακοινωθούν προσεχώς)
Κυριακή, 27/11/2016 (θα ανακοινωθούν προσεχώς)

Κόστος: 140 ευρώ /άτομο μετ’ επιστροφής
(70,00 ευρώ /διαδρομή)


Με αεροπλάνο


Τα Ιωάννινα συνδέεται αεροπορικώς μόνο με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Υπάρχουν δύο πτήσεις καθημερινά από το Αεροδρόμιο Αθηνών προς τα Ιωάννινα με την Aegean Airlines. Η διάρκεια της πτήσης είναι 45 λεπτά. Η πόλη εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος», σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης και 10 χιλιομέτρων από το Συνεδριακό Κέντρο.

* Σε περίπτωση που επιλέξετε να φθάσετε στα Ιωάννινα από την Αθήνα μπορείτε να επιλέξετε από τις διαθέσιμες πτήσεων που θα αναρτηθούν εδώ αμέσως μόλις ανακοινωθούν επίσημα από τις αντίστοιχες αεροπορικές εταιρείες.

** Μεταφορά με λεωφορείο από και προς τα προτεινόμενα ξενοδοχεία θα προσφέρεται από το Συνέδριο για όλους τους συμμετέχοντες. Είναι επίσης δυνατό να οργανωθεί μια ιδιωτική μεταφορά με ταξί για έως 3 άτομα / ανά ταξί από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων προς ένα από τα προτεινόμενα ξενοδοχεία και αντίστροφα: απόσταση 6 χλμ περίπου (16 λεπτά χρόνος οδήγησης). Υπάρχει επίσης πάντα μια πιάτσα ταξί που λειτουργεί ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο.
Κόστος : 10-15 ευρώ Ανά διαδρομή/Ανά ταξί

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να φτάσετε στα Ιωάννινα αεροπορικώς μέχρι το Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή ταξί (παρακαλείστε να ενημερωθείτε από τις αντίστοιχες ενότητες για περισσότερες πληροφορίες)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

• ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΚΟΣΤΟΣ 25.00€/TAΞI (κατά προσέγγιση)

• ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: ΚΟΣΤΟΣ 45.20€/TAΞI (κατά προσέγγιση)

• ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΚΟΣΤΟΣ 5.00€/TAΞI (κατά προσέγγιση)


Με πλοίο

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ταξιδέψετε από την Ιταλία με πλοίο μέχρι την Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια οδικώς μέσω της Εγνατίας Οδού προς τα Ιωάννινα (με αυτοκίνητο ή λεωφορείο).

Στοιχεία Επικοινωνίας
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Τηλ.: +30 266 5099300, Φαξ: +30 266 5099330

E-mail: olig@olig.gr, Website: www.olig.gr